GERİ

Harika Matematik Sergisi

Toplam 0 Yorum yapıldı.

0/5

Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi dolaşıp çocuklara matematiği sevdiren interaktif gezici serginin yüklendiği Harika Matematik Tırları yeniden yollarda. 2017 hedefi, iki  tır ile üç ayda belirlenen 22 ildeki tüm çocuklara ulaşmak.


20 Şubat'ta İstanbul'dan başlayarak yola çıkan Harika Matematik Sergisi çocuklara matematiği sevdirmeyi amaçlıyor. 


Minik Eller Büyük Hayaller Platformu kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlikler ile çocukları destekleyen QNB Finansbank  ana sponsorluğunda ve IEG işbirliği ile hayata geçen proje çocukların matematiğin temel konularını eğlenceli ve interaktif şekilde öğrenmesine yardımcı oluyor.


Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği ve İlköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı’na da uygun olan sergi, Özel Tırlarla yola çıkıyor ve her şehirde yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenen mekanlarda sergiler kurularak birer hafta boyunca çocukların ziyaretine açılıyor. Çocuklar,  “Dans Eden Geometri”, “Haydi Yuvarla”, “Kule Yapalım”, “Aynadaki Kim”  ve “Dev Küp” modüllerinin bulunduğu, “Da Vinci Learning’nin Atölye” çalışmaları ve “Da Vinci Learning Mobil Sinema”nın da olacağını  sergiyi keyifle geziyor.

Hayatın her alanında var olan matematiği gezici modüller ile Türkiye genelinde çocuklara sevdiren, eğlenirken öğrendikleri interaktif sergi  ‘’Harika Matematik’’ ; 20 farklı ünite ile bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri eğlenceli bir yolculuk yapıyor. Ayrıca Da Vinci Learning’nin Atölye çalışmaları ve Da Vinci Learning Mobil Sinemanın da olduğu  istasyonlarda, bilgilerini pekiştirebiliyor ve arkadaşları ile hoş vakit geçirebiliyor.


27 Şubat-3 Mart Manisa Yunus Emre Belediyesi , 6-10 Mart İzmir ve Kastamonu, 13-17 Mart Sinop ve Aydın, 20-24 Mart Amasya ve Muğla, 27-31 Mart Samsun ve Denizli, 3-7 Nisan Ordu ve Isparta, 10-14 Nisan Trabzon ve Eskişehir, 17-21 Nisan Kayseri ve Kütahya, 24-28 Nisan Nevşehir ve Balıkesir, 1-6 Mayıs Mersin ve Bursa, 8-12 Mayıs Konya ve İzmit, 15-18 Mayıs Konya ve İstanbul.

FOTOĞRAFLAR

  • Tarihi Geçmiş Etkinlik
  • Yaş Grubu6-12
  • Adres
  • Telefon
  • Web-
  • Başlangıç Tarihi20/02/2017
  • Bitiş Tarihi18/05/2017

YORUMLAR

Kaç Puan Verirsiniz :

Yorumunu Gönder
Bu mekan size mi ait? Mekan yönetimi için hemen KAYIT OL